SUMMER DISCOUNTS WITH 10% LESS ON ALL OUR PRODUCTS & FREE SHIPPING FOR PURCHASES OVER € 45 IN GREECE.

ΟΙ ΑΡΓΙΛΟΙ & ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

Οι θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες της αργίλου είναι γνωστές και διεθνώς αναγνωρισμένες. Οφείλονται στην παρουσία διάφορων μετάλλων και η μεγάλη ποικιλία των χρωματισμών της οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε οξείδια του σιδήρου και του μαγνησίου.

Ο άργιλος είναι ένα ορυκτό καλλυντικό που προσφέρει ασυναγώνιστα αποτελέσματα στη επιδερμίδα. Μια μάσκα αργίλου μπορεί και καθαρίζει, αναζωογονεί και λειαίνει την επιδερμίδα κάνοντας την πιο λαμπερή. Ανάλογα με την επιδερμίδα επιλέγουμε και το κατάλληλο είδος.

Η άργιλος «φημίζεται» για τις απορροφητικές αλλά και τις αποτοξινωτικές της ιδιότητες που οφείλεται στη δυνατότητα ανταλλαγής ιόντων με το σώμα.

  • Έχει αιμοστατική, αντισηπτική δράση και καταπραϋντικές ιδιότητες, όπως και την ικανότητα να βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση των κυττάρων, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών και στην μη εμφάνιση ουλών.
  • Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, δεσμεύοντας τη θερμότητα και δημιουργώντας υπεραιμία.
  • Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες δρουν ενάντια στη γήρανση, ενώ με την πρώτη κιόλας εφαρμογή το δέρμα δείχνει εμφανή σημάδια βελτίωσης.


Χρήση
Η άργιλος χρησιμοποιείται σε μάσκες , στο μπάνιο , σε πήλινγκ και διαφόρων ειδών θεραπείες. Ανάλογα με τον τύπο της αργίλου που θα χρησιμοποιήσουμε στην εκάστοτε μάσκα, εξαφανίζονται τα στίγματα και απομακρύνονται οι ρύποι, αφού απορροφάται το σμήγμα και ανοίγουν οι πόροι του δέρματος. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και η αναζωογόνηση του δέρματος φανερή. Όσον αφορά στην εφαρμογή της στο σώμα, η άργιλος δρα ως αντικυτταριτιδικό προϊόν, απομακρύνοντας τις τοξίνες.

Ποια είναι τα είδη του αργίλου

Η μάσκα αργίλου διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων με διαφορετική περιεκτικότητα σε οξείδια σιδήρου και μαγνησίου.

-Η Πράσινη Άργιλος

Το συγκεκριμένο είδος είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, όπως μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χαλκό, φώσφορο κ.ά.  Είναι ιδανική επιλογή για βαθύ καθαρισμό, απομακρύνει τους ρύπους, την λιπαρότητα και το περιττό σμήγμα στην επιδερμίδα αφήνοντας μια ματ όψη.

Κατάλληλη για: λιπαρά, μεικτά ή τάσεις για ακμή δέρματα. Απαγορευτική επιλογή για ξηρές επιδερμίδες γιατί απορροφά υγρασία. Αντιμετωπίζει την ξηροδερμία και εξισορροπεί την λιπαρότητα του τριχωτού.

– Η Λευκή Άργιλος (Καολίνη)

Το συγκεκριμένο είδος είναι πλούσιο σε μεταλλικά άλατα αλλά και καολίνη. Είναι ιδανική επιλογή για ανάπλαση και επανόρθωση της επιδερμίδας. Είναι ένα ήπιο είδος αργίλου με  αντιφλεγμονώδη και απαλυντικό χαρακτήρα.

Κατάλληλη για: Όλους τους τύπους δέρματος, αλλά κυρίως για ξηρές και ώριμες επιδερμίδες. Προσφέρει λάμψη στα ξηρά και εύθραυστα μαλλιά.

– Η Ροζ  Άργιλος

Το συγκεκριμένο είδος είναι ένα μείγμα κόκκινης και λευκής αργίλου, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, το οποίο ενδείκνυται για ευαίσθητες, ώριμες, άτονες και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες. Εκμεταλλευόμενη τις ευεργετικές ιδιότητες των δυο διαφορετικών ειδών αργίλου, η ροζ μορφή πηλού αποκαθιστά το pH του δέρματος και το αναζωογονεί χαρίζοντας του λάμψη, χωρίς να το αφυδατώνει.

Κατάλληλη για: Ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες που ερεθίζονται πολύ εύκολα αλλά και για αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής.

*Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της έντονης δράσης της, υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει κοκκινίλες στην επιδερμίδα, οι οποίες όμως είναι παροδικές και θα εξαφανιστούν μετά από λίγο.

– Η Κίτρινη Άργιλος

Το συγκεκριμένο είδος είναι ιδανικό για τόνωση, οξυγόνωση και ήπια απολέπιση αλλά και αντιγήρανση. Είναι κατάλληλη για τις ευαίσθητες επιδερμίδες γιατί περιέχει λιγότερα οξείδια σιδήρου σε σχέση με την πράσινη άργιλο.

Κατάλληλη για: τις μεικτές επιδερμίδες αλλά και για τις ξηρές και ώριμες επιδερμίδες εξαιτίας του ήπιου χαρακτήρα της.

– Η Κόκκινη Άργιλος

Το είδος αυτό είναι ιδανικό για εξισορρόπηση, τόνωση και βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας. Είναι πλούσια ποσότητα σε οξείδια του σιδήρου.

Κατάλληλη για: όλους τους τύπους δέρματος, κυρίως για τα ευαίσθητα και με τάση για κοκκινίλες από σπασμένα αγγεία, ουλές, ραγάδες.

– Η Γκρι Άργιλος

Το συγκεκριμένο είδος προέρχεται από την ηφαιστειακή στάχτη. Δρα αποτελεσματικά και απομακρύνει τους ρύπους, ακαθαρσίες της επιδερμίδας αλλά και καταπολεμά τα βακτήρια. Επίσης είναι ιδιαίτερα πλούσια σε σίδηρο, μαγνήσιο και ασβέστιο.

Κατάλληλη για: λιπαρές, μεικτές επιδερμίδες ή για όλες όσες έχουν ανάγκη από βαθύ καθαρισμό.

– Η Αργιλος Rhassoul

Το συγκεκριμένο είδος προέρχεται από το Μαρόκο. Φημίζεται για την πιο ισχυρή αποτοξίνωση της επιδερμίδας.

Κατάλληλη για: λιπαρά ή ακνεϊκά δέρματα.

Μπετονίτης – Μπεζ / γκρι άργιλος

Η άργιλος μπετονίτη που προορίζεται για καλλυντική χρήση, έχει προέλευση από την ηφαιστειακή τέφρα και κύριο αργιλικό ορυκτό του (60-80%) τον μοντμοριλλονίτη. Πρόκειται για μια άργιλο που έχει την ιδιότητα να διογκώνεται όταν έρχεται σε επαφή με υγρασία και δρα ως σφουγγάρι που ρουφάει τις τοξίνες και καθαρίζει σε βάθος τους πόρους του δέρματος.

- Ζεόλιθος

Ζεόλιθος στα αρχαία ελληνικά σημαίνει πέτρα που βράζει. 

Είναι άργιλος με μεταλλικά στοιχεία που εκπέμπουν αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Χάρη σε αυτή τη μοναδική χημική του ιδιότητα να έλκει τα θετικά φορτισμένα ιόντα, πραγματοποιείται μια χημική αντίδραση που εξουδετερώνει την τοξική ύλη.

Είναι πλούσιος σε σιλικόνες, ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο.

Πρόκειται για εξαιρετικό αποτοξινωτικό άργιλο για κάθε προϊόν ομορφιάς και περιποίησης spa. Προτείνεται παραδοσιακά για προϊόντα ξυρίσματος, μάσκες αδυνατίσματος και αποτοξίνωσης, μάσκες προσώπου, απολεπιστικά και αντιακνεϊκά προϊόντα.

-Κόκκινη άργιλος

Οφείλει το χρώμα της στην μεγάλη περιεκτικότητα σε οξείδια του σιδήρου και είναι κατάλληλη για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Ενδείκνυται για δέρματα με ραγάδες, ουλές, σημάδια από κάψιμο, μελανιές και σπασμένα αγγεία που δημιουργούν κοκκινίλες.

Μια επίσης ευεργετική χρήση της κόκκινης αργίλου είναι στα μάτια. Εφαρμόζοντας μια μάσκα κάτω από τα μάτια, διεγείρεται η κυκλοφορία του αίματος και ενισχύεται το δέρμα της περιοχής αντιμετωπίζοντας μαύρους κύκλους & σακούλες κάτω από τα μάτια.

Είναι ιδανική για να ανανεώσετε την επιδερμίδα σας επαναφέροντας την χαμένη της λάμψη.

-Ενεργός Άνθρακας

Ο ενεργός άνθρακας δεν είναι ακριβώς άργιλος, είναι μια μαύρη σκόνη που παράγεται από πυρόλυση οργανικών υλικών φυτικής προέλευσης όπως π.χ. Φλοιό καρύδας, μπαμπού, ζαχαροκάλαμο, ξύλο, πυρήνες ελιάς κ.ά. Μετά από ειδική επεξεργασία και τον εμπλουτισμό του με οξυγόνο, αυξάνεται η προσροφητική του επιφάνεια, με αποτέλεσμα να αποκτά εξαιρετική ικανότητα να απορροφά και να απομακρύνει τοξίνες. Για το λόγο αυτό συστήνεται τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική χρήση.

Στην Ασία ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε ιεροτελεστίες ομορφιάς. Στις δυτικές χώρες έγινε δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Απορροφά σμήγμα, σκόνη και ρύπους από το δέρμα, κάνοντάς το ιδανικό για λιπαρότητα και ακμή ενώ βοηθάει και στην σύσφιξη πόρων. Έχει απολεπιστικές ιδιότητες, είναι αποτοξινωτικός, αντιβακτηριδιακός, ενώ λειτουργεί θεραπευτικά στο έκζεμα και την ψωρίαση.

English